LIKOVNE RADIONICE #1 I #2

LIKOVNE RADIONICE #1 I #2

2022.

LIKOVNE radionice #1 i #2 part 1

2022.

Iza nas je divan sunčani vikend koji smo proveli u kreativnom okruženju The Works Coworking prostora , gdje smo prije nekoliko mjeseci uživali na Treningu socijalnih vještina a sad smo održali likovne radno-okupacijske radionice pod nazivom ŠARENA UMJETNOST ZA SIVE DANE-LIKOVNE RADIONICE #1 & #2 .
U subotu smo se upoznali sa voditeljicom Milanom Stojić Veža akademskom slikaricom i svestranom umjetnicom koja je za nas osmislila ciklus od 8 likovnih radionica. U prvom dijelu smo crtali međusobne portrete u parovima u tehnici crtanja olovkom, te istraživali svoje projekcije drugih na temelju poznanstva ili prvog dojma.
Bilo je izazovno simultano crtati i pozirati crtalačkom partneru, no Milana je posvetila svakome dovoljno vremena usmjeravajući naše poteze olovkom koji su na kraju urodili zanimljivim crtežima. U drugom dijelu druženja smo se bavili autoportretima u kolaž tehnici. Ovaj vid izražavanja se pokazao nešto jednostavnijim pa su se mnogi zaigrali bojama, oblicima, tekstom i izrescima iz časopisa. Nakon radionice bilo je očigledno dga naše članove „svrbe prsti“ te da jedva čekaju nastavak sljedećeg dana.
Nedjeljna tehnika je bila akvarel a tema radionice „Moje sigurno mjesto“.
Milana je objasnila osnove ove umirujuće i kontemplativne slikarske tehnike te dala upute za nanošenje boja u mokroj, suhoj i kombiniranoj varijanti. Vedrana je bila zadužena za tumačenje procesa vizualizacije i zapisivanja karakteristika i objekata sigurnog mjesta, prethodno vodeći kratku vježbu opuštanja kroz svjesno disanje. Nježni ili pak žustri pokreti kistom probudili su mnoge emocije, one lijepe, kao i manje lijepe, otvorivši tako prostor za samorefleksiju. Vladala je radna ali opuštena atmosfera, koju je popratila nježna poticajna glazba u pozadini. Pri završetku radionice otvorili smo prostor za memoriranje i integriranje kreiranog sigurnog mjesta, te dijeljenje dojmova i osjećaja nastalih u tijeku radionice.
Hvala The Works Split timu na ponovnom velikodušnom besplatnom ustupanju prostora i iznimnoj susretljivosti. Hvala i Vedrana JM na odličnim nedjeljnim slikicama.
Vidimo se i sljedeći vikend, isto vrijeme, ista adresa!
*Ove su aktivnosti dio projekta ZASUČIMO RUKAVE ZA MENTALNO ZDRAVLJE koje financira Ministarstvo Zdravstva RH. Sadržaj aktivnosti je isključiva odgovornost udruge te ni na koji način ne odražava stavove Ministarstva. Projekt dodatno sufinanciraju Grad Split (službena stranica) , Splitsko-dalmatinska županija te Solidarna – zaklada za ljudska prava i solidarnost .

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.