LIKOVNE RADIONICE #1 I #2

LIKOVNE RADIONICE #1 I #2

2022.

LIKOVNE radionice #1 i #2 part 2

2022.

Proteklih tjedana vikendom stvaramo malo kreativno jato. Uz pomoć naše drage suradnice akademske slikarice Milane Stojić Veža naučili smo štošta i na likovnim radno-okupacijskim radionicama ŠARENA UMJETNOST ZA SIVE DANE-LIKOVNE RADIONICE #1 & #2 se učimo likovno izražavati kroz različite medije.
Naša voditeljica ima dugogodišnje iskustvo u vođenju ovakvih radionica te je naše slobodno vrijeme obogatila nizom zanimljivih i uzbudljivih sadržaja. Igrali smo se raličitim materijalima i medijima. Izrađivali smo male instalacije i slike od morskih drvenih naplavina. Iskušali smo se i u radu s metalom pri izradi nakita.
Našu malu manufakturu nije omeo ni onaj veliki prolom oblaka predprošlog vikenda i kao plod naših ruku nastale su divne ogrlice, narukvice i prstenje. Ovaj zadnji vikend smo se upustili u pustolovinu pomalo terapijskog slikanja. Raznim smo alatima: štapićima, kistovima, spužvama ali i guščjim perima ispisivali tušem zanimljive linijske impresije na papiru. Pokušali smo na taj način izraziti različita emotivna stanja. Koliko smo u tome uspjeli možete vidjeti u našoj foto galeriji.
Posebno nam je draga nedjeljna radionica na kojoj smo bili inspirirani pričom o Feniksu i njegovim životnim ciklusom, u kojem smo se svi prepoznali i koji je s razlogom simbol naše udruge. Igrali smo se suhim i uljnim pastelom kroz metaforu Feniksovog leta, ekstaze, pada, umiranja i ponovnog rađanja iz pepela. Bila je to zanimljiva pustolovina. Posebno smo uzbuđeni što ćemo uz financijsku donaciju Solidarna – zaklada za ljudska prava i solidarnost od ovih radova dizajnirat i printati naše Feniks asocijativne karte. Njih ćete krajem godine moći kupiti na našoj web stranici udruge te tako pomoći djelovanju naše udruge i u idućoj godini. Karte ćete moći koristiti za zabavu ali i u radu s djecom i mladima, odraslima u vašim psihoterapijskim praksama, učionicama, savjetovalištima i sl. Veselimo se toj novoj pustolovini i konkretnom plodu kreativnog rada naših članova.
Pozivamo vas idući vikend na posljednje dvije radionice u ovom ciklusu. Na njima ćemo izrađivati adventske dekoracije koje ćemo po izradi prodavati na našem štandu na rivi, na tradicionalnoj humanitarnoj akciji udruge Udruga MoSt A Di Si Ti? čiji prilozi idu našim beskućnicima. Za ovu je radionicu obavezna prijava u inbox ili na naš mail: udruga.feniks.st@gmail.com kako bismo mogli pripremiti dovoljan radni materijal. Očekujemo vas u velikom broju!
Hvala od srca i našim domaćinima iz The Works Coworking koji nam za cijeli ovaj ciklus besplatno ustupaju svoj prekrasan prostor.
Zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstvo Zdravstva , Grad Split (službena stranica) i Splitsko-dalmatinska županija ove su aktivnosti besplatne za naše članove i potpuno opremljene svim potrebnim materijalima i osvježenjem.
Ove su aktivnosti dio našeg cjelogodišnjeg projekta ZASUČIMO RUKAVE ZA MENTALNO ZDRAVLJE, te je njihov sadržaj isključiva odgovornost udruge i ni nakoji način ne odražava stavove Ministarstva.
Vidimo se!

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.