STOLARSKA RADIONICA #5 i #6

STOLARSKA RADIONICA #5 i #6

2024.

STOLARSKA RADIONICA #5 i #6

2024.

Protekli smo vikend dobro potegli i unatoč vrućini i piljevini uspješno motirali i obojali sve predviđene klupe za školsku knjižnicu. Štoviše uz to smo i završili još dvije rasklopne sjedalice koje su hit među djecom u školskom predvorju.
Na slikama možete vidjeti ovaj izazovan proces, posebno za nas koji smo većinom potpuni početnici u stolarskim radovima.
Ipak, kao udruga, ponosni smo vlasnici sad već zavidne kolekcije stolarskih alata, rasklopne pile, stolne bušilice, niza brusilica po čemu se da zaključiti da mislimo ozbiljno nastaviti s ovakvim pothvatima.
Ponosni smo što naše stolarske aktivnosti, iako se odvijaju vikendom kada svi iščekujemo zasluženi odmor, okupljaju sve veći broj ljudi koji velikodušno poklanjaju svoje vrijeme, ruke i mišiće za lipu društvenu stvar, a neki na njih potegnu i iz Solina, Kaštela, čak i Krušvara (Dicma).
Volonteri su dar svijetu, a naši članovi i volonteri su šarolika predivna gomilica osobenjaka, baš kako i treba!
Veseli nas vidjeti i kako smo kroz ove vikend pothvate zainteresirali i susjede, djecu i roditelje škole, kako nam po osvježenje i predah navraćaju i djeca s igrališta, psi, pored nas se parkiraju bicikle i romobili, skateovi, pune mobiteli, djeca isprobavaju i komentiraju sjedalice, sugeriraju ispravke i boje, što smo našim delikatesnim povrtnim i slatkim pitama nahranili pola kvarta…i što se više nitko ne pita što to ispred škole Skalice svaki vikend zuji.
Druženja s ovih radionica znala su se nastaviti i dugo u noć, rodila su se neka nova prijateljstva, ali i pokoji žulj.
Nastalo je i ponešto štete- dio odjeće postao  nam je neupotrebljiv od piljevine i boja, ali ništa zato, sad imamo radnu odjeću za dogodine, kad ćemo imati novi ciklus radionica i novi uzbudljivi izazov. Očekujemo i vas da nam se priključite, znamo da to želite…
Iako su sve 4 klupe obojane i šepire se u divnim pastelnim bojama, tu neće biti kraj.
Zamislili smo još dvije zanimljive radionice: jednu s profesoricom likovnog Anom Kaštelan, na kojoj će postojeće klupe učenici dodatno oslikavati veselim i šarenim dekoracijama po svom guštu (ipak ove klupe njima i pripadaju), a drugu s našim dragim prijateljima i suradnicima iz Udruga Permakultura Dalmacija i njihove Banke vremena na kojoj ćemo šivati udobne patchwork jastuke za ove klupe. Kreacija i zabava se nastavljaju!
Obzirom da smo ovim vikendom zaokružili stolarsku priču i stavljamo naš alat na zasluženi odmor želimo zahvaliti svima vama koji ste na bilo koji način doprinijeli ovoj lijepoj priči!
Naravno prvo našem najdražem meštru i mentoru Zzoran Vvukšić koji nas je  stručno, brižno i strpljivo vodio kroz cijeli stvaralački proces, pronašao  izvrsne nacrte i prilagodio ih našim željama i dječjim proporcijama, posudio nam dragocjene alate, dobrano se oznojio, velikodušno premučao neke zaslužene psovke, neumorno nas usmjeravao, podučavao i ohrabrivao i korak po korak doveo do cilja.
Hvala i našoj novoj stolarskoj uzdanici Sandra Topić koju je k nama namamio miris piljevine, zbog čega smo na velikom dobitku, jer ta žena ne zna ( i ne želi stati) u svaku klupu je ugrađena i njena ljubav prema rukotvorinama  i izluđujući perfekcionizam, no neka njega ;) . Bez nje više ništa ne radimo!
Hvala i cijeloj obitelji Saša Hrboka koja je svakog vikenda dobrano zasukala rukave i pomogla nam u svakom koraku, hvala vrijednoj mami i tati, ali najviše njihovoj talentiranoj Lauri koja je svoje vikende velikodušno poklanjala radeći kako bi njeni prijatelji iz razreda i škole mogli uživati u novim veselim sjedalicama. Ona nam je inspiracija! <3
Hvala i našoj hranidbenoj familiji Diana Radovnikovic i Igor Radovniković koji su vikend za vikendom punili naše gladne želuce slasnim  delikatesama, ni mrvica nije propala!
 Ovaj posljednji vikend želimo zahvaliti i našem dugogodišnjem podržavatelju @Sandvich bar Penci koji nas je opet počastio svojim finim sendvičima ( iako on ne voli da ga tagiramo)  jer to ne radi zbog promidžbe. E baš zato hoćemo da i vi postanete obožavatelji njegovih preukusnih sendviča i koktel salata.
Sad bih trebala imenom ponaosob zahvaliti svakom od 20-tak osoba koje su dale svoj doprinos na našim stolarskim radionicama…nžlst za to nemam snage( znate da imam upalu svih mišića)- vi dobro znate tko ste i koliko nam je  dragocjena svaka vaša pomoć. Stvorili ste prekrasnu zajednicu kojoj nam je čast pripadati. Za žuljeve poseban respect!
Ipak moram jos jednom zahvaliti našoj dopredsjednici Sofija St koja je ko pčelica pokrivala sve logističke izazove, od nabave do papirologije, transporta, fotografiranja, osvježenja do psihološke nježne podrške. Bez nje se nitko od nas ne bi mogao tako lijepo zabavljati i konstruktivno raditi.
Također veeeliku besu i srčano hvala šaljemo našoj pobratimskoj udruzi Permakultura Dalmacija koji su vjerni volonteri na svim našim aktivnostima i zbog kojih se osjećamo zaista zagrljeni u našoj zajednici.
S vama pod ruku se uz zvižduk popnemo na svaku planinu.
Hvala vam što postojite!
Hvala i vama koji ovo čitate, suludo je pisati ovolike tekstove, znam…ali srce mi je veliko ko kuća i teško je to izraziti u dvi rečenice. Zato vam eto skromnih 200!
Zaključujem ovu objavu pomalo tužna što nas vikendima više nema u ovoj divnoj školi …ali neće nas se tako lako riješiti legendarni ravnatelj Oš Skalice   Leo Botica jer sad četvrtcima do kraja svibnja nastavljamo sa našim Vrtlarskim radno-okupacijskim radionicama…
Vrijeme je da malo mirišemo zemlju i štagod posadimo.
Vidimo se!
#zasučimorukavezamentalnozdravlje
#kadsemalerukeslože
#ministarstvoradamirovinskogasustavaobitrljiisocijalnepolitike

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.