VRTLARSKA RADIONICA #1

VRTLARSKA RADIONICA #1

2024.

VRTLARSKA radionica #1

2024.

Danas smo guštali unatoč oblacima i maloj kišici u našem vrtnom domu u Oš Skalice . Naravno da nas je kiša, kao i svih prethodnih godina velikodušno poptedila. Zamolili smo je da padne tek večeras i zalije nam biljčice.

Unatoč vremenu u vrtu nama najdraže škole okupila se odasvud  odlučna ekipa od 3-70 godina  kako bi zajedno zaprljala ruke u zemlji i podružila se na svježem zraku.
Zahvaljujući našoj zelenoj čarobnici Antoniji ( ne mislimo na Absint ;) ) naučili smo kako je na prvi pogled neuredna gredica prekrivena pokošenom travom i kartonom najbolja gredica za naše biljke, posebno tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

Zahvaljujući donaciji sadnica dream tima iz najdraže suradničke udruge Udruge Permakultura Dalmacija, naše Antonija Mihaljević , Marica Zeleni  i Marija Paro obogatile su nas pomama, krastavcima, paprikama i raštikom i još pokojom mirisnom biljčicom koje smo zajedničkim snagama posadili u školski vrt. Sad ih predajemo na čuvanje brižnom ravnatelju Leu Botici i učenicima i osoblju škole. Priznat ćemo da smo se danas malo i osladili svježim ( bijelim jagodama) direktno iz školske gredice.
Pripremili smo i poseban alat za dječicu koja  nam se zainteresirano priključila u radnoj akciji.

Bilo nam je baš lipo, malo smo radili, lijepo se družili, popili kavicu i keksima se osladili.

Veselimo se novoj pustolovini idući četvrtak, a što nam je tad naša vrtlarica Antonija pripremila saznati ćete idući tjedan .

Nemojte zaboraviti ovaj vikend u 15:30 doći na naše stolarske radionice, još nas čeka montaža 3 klupe za školsku biblioteku.

Kad se male ruke slože, čudesne se ideje množe! ;)

#zasučimorukavezamentalnozdravlje
#udrugafenikssplit
#radnookupacijskeradionice

*Ove aktivnosti dio su trogodišnjeg programa ZASUČIMO RUKAVE ZA MENTALNO ZDRAVLJE koje provodimo u suradnji s udrugom Permakultura Dalmacija i Obiteljskim centrom Split.
Program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj aktivnosti isključiva je odgovornost udruge i nužno ne odražava stav Ministarstva.

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.