VRTLARSKA RADIONICA #2

VRTLARSKA RADIONICA #2

2024.

VRTLARSKA radionica #2

2024.

Iako na slikama opet vidite daske i bušilice ovo je ipak bila vrtlarska radionica. 🐛🦋🌻🌿🌾🐝Ovaj put nam je opet priskočio naš svestrani Zzoran Vvukšić i naučio nas izraditi vrtni komposter od školi doniranih starih drvenih paleta. Nakon klupa, ovo je išlo ko od šale, posebno našim specijalizantima od stolarije koji su se izbrusili u ovoj vještini prethodnih tjedana. Ne smijem ih imenovat jer će se umislit 😉!

Iskoristili smo priliku i poviriti biljčice posađene na prethodnoj radionici i imali smo što viditi, ne samo da su se lijepo ukorijenile već su nam se krastavci okitili raskošnim cvjetovima. Ipak naša Antonija Mihaljević zna znanje 💪😉🐞!

Jučer nam je na duhovit i iskren način ispričala tajne iskusnih majstora kompostiranja, kao i uvijek bit je u osjećaju, igri i kreativnosti i tamo nekim omjerima. Predivna stvar kod naših suradnika iz Udruga Permakultura Dalmacija je da se odmah nakon njihovih predavanja i savjeta o vrtlarenju osjećaš kao da ne možeš pogriješiti…da zemlja, mudra kakva jest, uvijek nađe rješenje. Drugim riječima ohrabre nas da budemo kreativni a inspiriraju svojom ljubavlju i znatiželjom. 🏵️🌸☘️Jako se volimo! 💚💜🌱

Draga šaptačica biljkama Marica Zeleni je brižno pregledala raslinje cijelog vrta te s dječicom zalila voće i ukrasno bilje odlučna da se nastavi zeleniti, u skladu sa svojim prezimenom. Njoj je cijela zemlja rod, i to u prvom kolinu. 😎 Kolegice i vječne multipraktik djevojčice Drina Škoton i Sandra Topić opet su bile meštrovice od zanata i alata pa je novi, čvrsti Transformers rasklopni komposter učas bio na svom predviđenom mjestu. 🤠🥳💪Hvala svim našim volonterima i volonterkama, posebno onima koji su potegli i iz Kaštela i Dicma, bilo bi lijepo neku akciju organizirati i kod njih. <3

Diana Radovnikovic je opet zagrijala štednjak i podarila nam slasne štrudle i povrtne popečke. Podružili smo se i nasmijali na svježem zraku u ovom divnom vrtu koji svakim danom raste, zahvalni svima onima prije nas koji su ovu priču pokrenuli poput Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce Permakultura Dalmacija – članovi udruge i naravno našem srdačnom domaćinu Leo Botica u ovoj inspirativnoj školi.Veselimo se što se ova divna pustolovina nastavlja!

Što ćemo u vrtu čarobirati idućeg tjedna još vam nećemo reći 😄😘😏😜! Stay tuned 📢🤗!

* Ove aktivnosti dio su programa “Zasučimo rukave za mentalno zdravlje” kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.Sadržaj programa isključiva je odgovornost udruge i nužno ne odražava stavove Ministarstva.Program provodimo u partnerstvu s Obiteljski centar Split i udrugom Permakultura Dalmacija.

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.