VRTLARSKA RADIONICA #3

VRTLARSKA RADIONICA #3

2024.

VRTLARSKA radionica #3

2024.

Prošli smo četvrtak na našim vrtlarskim radno okupacijskim radionicama #3 od naše vrtlarice Antonija Mihaljević  naučili napraviti sjemenske kuglice ili seed bombs. Od mješavine  sjemenki biljaka raštika,salata, itd) , hranjivog komposta i vezivne glinene mase i vode “zamijesili” smo zemljani kolač i zakotrljali  male  hranjive grumenčiće.
Napravljene kuglice je potrebno dobro osušiti i nakon ljetnih vrućina baciti negdje u prirodu gdje će uz malo sreće niknuti i dati jestive plodove. Nakon radionice nastavili smo se družiti u prirodi s našim prijateljima i kolegama iz Udruga Permakultura Dalmacija u prekrasnoj Saloni gdje smo se zajedno počastili i guštali u zelenilu i cvrkutu ptica.
Ovaj četvrtak vidimo se opet u našoj najdražoj školi Oš Skalice gdje ćemo zajedničkim snagama posaditi slasne voćke i začinsko i mediteransko bilje.
Priključite nam se od 16:30-19:40 u vrtu škole.
Radionice su BESPLATNE i iako prvenstveno namijenjene osobama sa psihosocijalnim teškoćama  otvorene za sve građane, neovisno o dobi, obrazovanju ili specifičnim teškoćama. Ne trebate se najaviti, smo dođite, bit ćete nam dobrodošli!
Dio su programa “Zasučimo rukave za mentalno zdravlje” kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj programa isključiva je odgovornost udruge i nužno ne odražava stavove Ministarstva.
#zasučimorukavezamentalnozdravlje
#peerpodrška
#radnookupacijskeradionice
#kadsemalerukeslože
#zanašudjecu

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.