VRTLARSKA RADIONICA #5

VRTLARSKA RADIONICA #5

2024.

VRTLARSKA radionica #5

2024.

Ovu smo srijedu lijepo i mirisno zaokružili naš ovogodišnji Ciklus radno-okupacijskih radionica u Oš Skalice sa posljednjom #5 radionicom.
Obzirom da smo se kroz proteklih 5 stolarskih i 4 vrtlarske radionice pošteno umorili, naradili, oznojili, zasuli piljevnom, bojom, kompostom i travom odlučili smo ovu zadnju vrtlarsku radionicu provesti drugačije, u zasluženom njegovanju naše  kože.
Naša svestrana voditeljica Antonija Mihaljević ovaj je put u školski vrt umisto mašklina i sadnica donijela staklene posudice, bademovo i kokosovo ulje, macerate i eterična ulja i neke svoje tajne sastojke. Uspjela nam je kroz 3 sata prenijeti dio svog bogatog znanja o izradi prirodne kozmetike koja su se logično i organski nastavljala na sve dosad naučeno u ovom vrtu. Svi smo mi dio prirode i priroda je dio nas,  stoga je bilo inspirativno i korisno naučiti kako sami možemo izraditi mirisnu hidratantnu kremu iz prirodne ljekarne, od provjerenih sastojaka uz moto da na kožu stavljamo samo ono što možemo i jesti.
Znatiželjno smo pratili predavanje naše multipraktik meštrice iz Udruge Permakultura Dalmacija , postavljali brojna pitanja, dobro se zabavili i kući ponijeli po malu staklenku ispunjenu svježim i zdravim kozmetičkim blagom. Svi smo se odmah malo natrackali i već na licu mjesta osjetili koliko je našoj koži godio ovaj mirisni poklon.
Iako smo se rastali zadovoljni, pomalo smo i tužni što je ovo naše zadnje ovakvo ovogodišnje druženje.
Nastavljamo opet na proljeće s novim radno-okupacijskim pothvatima.
Planiramo i malo iznenađenje za učenike škole i djecu iz kvarta prije ljetnih praznika ali o tome više drugi put ;) .
Zahvaljujemo Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike koje je financiralo ove aktivnosti kroz trogodišnji program #ZASUČIMORUKAVEZAMENTALNOZDRAVLJE. Sadržaj aktivnosti isključiva je odgovornost udruge i nužno ne odražava stavove Ministarstva.
Hvala i našim partnerima Obiteljskom centru Split i  posebno neizmjerno hvala udruzi Permakultura Dalmacija i njihovim vrijednim članovima bez kojih  ne bi bilo moguće realizirati ovu lipu ideju. Hvala Vam što plešete s nama kroz ovaj i ostale projekte. Divno je biti u vašem društvu <3 !
Na kraju još jednom srdačno zahvaljujemo  ravnatelju Oš Skalice Leu Botici  i ostalom osoblju škole koji su nas bez zadrške ugostili u okrilju svoje škole i pokazali kako nemaju predrasuda i zatvorenih vrata, već nas prihvaćaju u našoj različitosti i neobičnim idejama. Zajedno smo kreirali puno malih čuda ali i jednu lijepu kreativnu zajednicu koja svakim danom raste. Veselimo se budućim zajedničkim pustolovinama.
I naravno hvala svim sugrađanima, susjedima, učenicima, roditeljima, volonterima i našim starim i novim članovima koji su nam ukazali povjerenje dolaskom na ove aktivnosti. Sretni smo što ste postali dio ovog vrijednog plemena.
#kadsemalerukeslože
#zasučimorukavezamentalnozdravlje
#paketpsihosocijalnepodrške
#radnaokupacija
#borbaprotivstigme
#ostavidobartrag

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.