The CARe Network Resilience and Recovery conference

The CARe Network Resilience and Recovery conference

2022.

 The CARe Network Resilience and Recovery conference

2022.

Prošli tjedan smo održali naš najveći događaj dosad. S Udruga za psihosocijalnu pomoc ‘Susret’ smo suorganizirali četverodnevnu internacionalnu konferenciju The CARe Network Resilience and Recovery conference na kojoj smo ugostili stručnjake iz područja mentalnog zdravlja iz 7 zemalja. Prva dva dana su se odvila u prostorijama naših partnera Multimedijalni kulturni centar te su na njima već postojeći stručnjaci iz The Care Network mreže razmjenili i unaprijedili svoja znanja i vještine.
Udruga Feniks Split je također predstavila svoj projekt Zasučimo rukave za mentalno zdravlje financiran od Ministarstvazdravstva, Grada Splita i Splitsko – dalmatinske županije kroz završnu stolarsku-radno okupacijsku radionicu CIKLUS RADNO – OKUPACIJSKIH RADIONICA: STOLARSKA RADIONICA #7 na kojoj su rukave zasukali i 3 sjedalice sklopili i naši inozemni gosti.
Na 2 centralna dana konferencije u velikom prostoru Odvjetničkog zbora Splitsko-dalmatinske županije, kojeg nam je komora besplatno ustupila, ugostili smo brojne stručnjake iz Nizozemske, Estonije, Gruzije, Armenije, Ukrajine, Kazahstana, Kirgistana, Mađarske, Češke, Slovačke i Hrvatske. Imali smo priliku čuti zanimljiva iskustva psihijatara, medicinskih sestara, psihologa, psihoterapeuta i peer stručnjaka iz navedenih zemalja te zajedno ustanoviti gdje se u navedenim zemljama nalaze postojeći sustavi pružanja podrške osobama s mentalnim oboljenjima. Svjedočili smo primjerima dobre prakse ali i željama za unaprjeđenjem i umrežavanjem. Jedan je dan bio posvećen modalitetima pružanja podrške stradalnicima ratnih područja. Čuli smo iskustva iz više zemalja koje su se u nedavnoj prošlosti ili se upravo nose sa ratnim traumama. Naša draga stručna suradnica dr. Dolores Britvić iznijela je dragocjena iskustva iz Hrvatske iz svog višegodišnjeg rada sa oboljelima od PTSP-a.
Bilo je ovo zaista iznimno iskustvo i organizacijski i tijekom provedbe. Ponosni smo što smo imali čast ugostiti ovako divne ljude i iznimnu zajednicu stručnjaka koja radi na tragu i naše vizije o podršci usmjerenoj prema oporavku, otpornosti i osobnoj moći pojedinca da živi kvalitetan život svojim poteškoćama usprkos. Hvala svima koji su se ovom događaju odazvali, medijima koji su ga popratili te posebno našim dragim volonterima koji su se pobrinuli da sve prođe skladno i ugodno. Baš je lijepo što ste dio našeg tima.
Hvala i GK Spinut koji nam je besplatno ustupio prostor za plesno-terapijsku radionicu, uskočivši nam u zadnji tren u pomoć.
Bilo je ovo jedno iznimno iskustvo koje ćemo još dugo pamtiti.
Kad se male ruke slože…

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.