Objave2022-04-13T14:30:27+02:00

Naše objave, članci, događanja, blog i Feniks u medijima. Sve na jednom mjestu. :)

Blog

USAMLJENOST

Jedan smeđokosi dečko često mi je prilazio s riječima: “Gdje si, usamljena?“ Bilo je tosredinom devedesetih godina prošlog stoljeća i događalo se gotovo svakodnevno u hodnikuGimnazije koju smo tada zajedno pohađali. Pod malim odmorom između dvaju školskih satisjedila bih na niskoj drvenoj klupi ispred ulaza u učionicu i nespretno izbjegavala širokiosmijeh na njegovom licu. „Nisam usamljena“, odzvanjalo je s mojih nervoznih usana, “Samosjedim sama“.

MOŽDA

Jednog dana... ću se probuditi nasmijana jer me veseli novi uzbudljivi dan a ne uplakana jer me opet uplašila noćna mora... ću odmah odgovoriti na poruku a ne odgađati jer svaka riječ mora biti cenzurirana ... ću imati zdravu rutinu a ne preskakati obroke, uzgajati ovisnosti i dugo spavati jer se bojim života... ću voljeti sebe a ne se kritizirati za svaku sitnicu

PRITISAK

Zeznute su riječi - trebam i ali. Trebala bi smanjiti pritisak da budem savršena ali se ne usudim jer se bojim posljedica. Trebala bi biti ponosna na sebe ali nisam jer se sramim pogrešaka.Trebala bi primijeniti korisne vještine da budem brže bolje ali ih radije podučavam.Trebam izaći iz kuće ali me tjeskoba paralizira.Trebam uživati u životu ali ne osjećam iskrenu radost. Trebam se zauzeti za sebe ali me plaši odbacivanje kada kažem ne.Trebam vjerovati u dobrotu ljudi ali sam se previše puta opekla jer sam izabrala krive.Trebam pomagati drugima ali sebi ne želim. Trebam biti ja baš kakva jesam ali si to zabranjujem. Trebam disati ali to znači da želim živjeti.

(NE) ŽELIM DA ZNAŠ

Moja tajna je da se osjećam kao promašaj u svakom pogledu. Sve sam do sada s*ebala, strgala, uništila, izgubila. Bolnica, lijekovi, distrakcije, psihoterapija i trud ne pomažu. Doktori nisu uspjeli a pokušavaju desetljećima.

Mediji

Dalmacija Danas – Hajduk, Dina Levačić, Lena Stojković i Marina Vidović nominirani za ‘Vizionara godine’

Na konferenciji "Vizionar godine", uz predavanje globalnog autoriteta na području umjetne inteligencije Zacka Kassa, bit će proglašeni Vizionari godine u kategorijama gospodarstvo, tehnologija, društvo, kultura i sport, kao i krovni Vizionar za 2023. Među nominiranima u kategoriji sport ovoga puta je i troje splitskih predstavnika:plivačica Dina Levačić, tekvandoašica Lena Stojković i Akademija HNK Hajduk 'Luka Kaliterna'. Također, među nominiranima u kategoriji društvo je i Marina Vidović, predsjednica udruge Feniks Split.

Dalmacija danas – MARINA VIDOVIĆ OTVORILA NAM JE DUŠU: “Čovjek prolazi kroz teška životna iskustva gdje se bori za preživljavanje, mora se suočiti s besmislom, bolom, ali ako to okrenete na dobro – onda to može postati vaša snaga”

Još jedan divan, iskren i detaljan članak o našoj predsjednici povodom njene nominacije za Splitski cvit! Zahvaljujemo portalu DalmacijaDanas na medijskom prostoru, posebno novinarki Tonki Ćurin na izvrsnom pisanom portretu/ intervjuu , te fotografu Igoru Jakšiću na živopisnim fotografijama.

Dalmatinski portal – Feniks mijenja živote ljudima s mentalnim oboljenjima: ‘Svakodnevno raste brojka onih koji nas trebaju’

Udruga za promicanje mentalnog zdravlja Feniks Split jedna je od brojnih na splitskom području koje obavljanjem najrazličitijih društveno važnih djelatnosti daju svoj doprinos oblikovanju boljeg i pravednijeg društva, a koju predstavljamo u serijalu članaka u okviru projekta Dalmatinskog portala naziva 'Naš grad'.

Događanja

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.

Go to Top