Objave2022-04-13T14:30:27+02:00

Naše objave, članci, događanja, blog i Feniks u medijima. Sve na jednom mjestu. :)

ČUDNI IZBORI

Ostarila sam, psihički i fizički. Vrtim se usporeno u krug i ne mijenjam navike a vrijeme nepovratno teče. Propadam u močvari očekivanja, laži, osude i srama. Ne da mi se više igrati kao znatiželjno, uzbuđeno, naivno, bezbrižno i neustrašivo dijete.

KADA BI BAREM…

Da bar mogu odmah pružiti ruku kada se žele rukovati a ne se paralizirati i analizirati da li će me ta osoba povrijediti ni da li će me zaraziti sa prljavštinom. Da bar se mogu diviti dugi a ne tupo i bezizražajno buljiti kao da nije lijepa.

JOŠ JEDAN GUBITAK

Bio je hladnjikav jesenski dan. Sunce se guralo kroz oblake i osjetila se njegova toplina na licu. Polugole grane su bile nepomične a samo su auti stvarali buku.Dočekala sam svoj red i ušla plačući. Doktorica mi je već par puta rekla da slobodno plačem pa sam nastavila. Jedva su riječi izlazile jedna po jedna i ometalo ih je jecanje.

PROLJEĆE

I trgneš se (koliko volim tu riječ), povremeno, ako imaš s kim. Ali većinom nemaš s kim.

Mediji

SPLITSKI CVIT U RUKAMA VITEZICE KULINARSTVA Marija Lulić ovogodišnja je dobitnica vrijednog priznanja

I ove godine na Dan žena jedna od latica Splitskog cvita odlazi kući s priznanjem u rukama. 11. je put da se bira Splitski cvit, a ove godine biralo se između njih osam. Sve su nominirane žene zavrijedile priznanje jer su svojim radom i trudom učinile mnogo za svoju okolinu, no ono ipak ide u ruke samo jednoj, prvoj među jednakima. A ona je ove godine Marija Lulić, profesionalna kuharica s pet desetljeća iskustva koja je u tajne svog zanata uputila brojne kuhare.

Dalmacija Danas – Hajduk, Dina Levačić, Lena Stojković i Marina Vidović nominirani za ‘Vizionara godine’

Na konferenciji "Vizionar godine", uz predavanje globalnog autoriteta na području umjetne inteligencije Zacka Kassa, bit će proglašeni Vizionari godine u kategorijama gospodarstvo, tehnologija, društvo, kultura i sport, kao i krovni Vizionar za 2023. Među nominiranima u kategoriji sport ovoga puta je i troje splitskih predstavnika:plivačica Dina Levačić, tekvandoašica Lena Stojković i Akademija HNK Hajduk 'Luka Kaliterna'. Također, među nominiranima u kategoriji društvo je i Marina Vidović, predsjednica udruge Feniks Split.

Dalmacija danas – MARINA VIDOVIĆ OTVORILA NAM JE DUŠU: “Čovjek prolazi kroz teška životna iskustva gdje se bori za preživljavanje, mora se suočiti s besmislom, bolom, ali ako to okrenete na dobro – onda to može postati vaša snaga”

Još jedan divan, iskren i detaljan članak o našoj predsjednici povodom njene nominacije za Splitski cvit! Zahvaljujemo portalu DalmacijaDanas na medijskom prostoru, posebno novinarki Tonki Ćurin na izvrsnom pisanom portretu/ intervjuu , te fotografu Igoru Jakšiću na živopisnim fotografijama.

Događanja

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.