Loading Događaji
Grupa uzajamne podrške starim i novim članovima Udruge za promicanje mentalnog zdravlja Feniks Split svaki petak pruža priliku za iskreno druženje gdje možemo slobodno biti ono što jesmo, bez etikete, srama ili osude.
Pridružite nam se i ovaj petak od 19-21h u prostoru Multimedijalnog kulturnog centra RAZRED u (Dom Mladih, istočni ulaz, 3.kat), Ulica Slobode 28, u Splitu!
Vidimo se 😊🥰!
Grupe uzajamne podrške su otvorena besplatna druženja namijenjena osobama sa mentalnim poteškoćama, iskustvima izmijenjenih stanja svijesti, sa ili bez postavljene dijagnoze ili iskustva psihijatrijske hospitalizacije. Zamišljene su kao prostor psihosocijalnog osnaživanja kroz iskren razgovor, zajedništvo i uzajamnu ljudsku podršku u procesu oporavka.
Grupe ne vode stručnjaci po zvanju, nego se radi o zajednici stručnjaka po iskustvu nošenja sa psihičkom boli. Grupne procese usmjeravaju 2 educirana facilitatora čija je uloga stvoriti sigurno i tolerantno okruženje u kojem će sudionici imati podjednak prostor i vrijeme za izražavanje. Poštuju se pravila jednakosti, ravnopravnosti, povjerljivosti i anonimnosti.
Na našim se grupama sastajemo da bismo razgovarali kao ljudi.
Hrabri, ranjeni, povrijeđeni, odbačeni, neshvaćeni ljudi.
Oni koji se bore sa svojom emotivnom ranjivošću i malom tolerancijom na besmisleni život koji se svodi na preživljavanje. Oni kojima su stavili razne, često višestruke etikete: preosjetljivih, neurotičara, depresivaca, šizofreničara, graničnih slučajeva, bipolaraca, čudaka, luđaka. Bez obzira na naše rane, dijagnoze koje smo si sami stavili ili su nas drugi njima označili, nalazimo se kako bi jedni druge saslušali, utješili, zagrlili, podržali, ohrabrili, nasmijali.
Nadamo se da ćete nam se priključiti, i da ćemo ovim druženjima učiniti vaš svijet bar malo manje sivim, usamljenim i hladnim. Nadamo se da ćete pronaći riječi za sve djeliće sebe, čak i one okrhnute pune ožiljaka i nadamo se da ih možete sabrati zajedno sa zajednicom oko vas i otkriti da zapravo niste sami. Jer prijateljstvo je lijek!
*Grupe podrške su BESPLATNE i otvorene za sve građane, neovisno o dobi, obrazovanju ili specifičnim teškoćama. Ne trebate se najaviti, smo dođite, bit ćete nam dobrodošli!
Dio su programa “Zasučimo rukave za mentalno zdravlje” kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Županija Splitsko-dalmatinska i Grad Split, a provodi se u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom i Info zonom.
Sadržaj programa isključiva je odgovornost udruge i ni na koji način ne odražava stavove Ministarstva.

Podijeli ovu objavu

Go to Top