DAN MENTALNOG PREDAHA

DAN MENTALNOG PREDAHA

2021.

Dan mentalnog predaha

2021.

Dan Mentalnog Predaha / Mental Break Day bio je (zasad 😉) jedan od naših najljepših mini projekata. Isplelo se čarobno klupko talentiranih svestranih bića koji su zajedno stvorili jedan mali zasebni svemir u kojem se guštalo, opuštalo, smijalo i plakalo (od radosti i lipote), pjevalo, plesalo, dobro jelo, kunjalo, igralo i na kraju čak ( za neke) slatko spavalo!

Da ne bismo izgorili ko naš zaštitni znak – ptica Feniks, moramo malo i odmoriti. Vrijeme opuštanja i odmora, odmaka od svakodnevice i ustaljenih rutina jako je važno za naše psihičko i fizičko zdravlje i važan doprinos kvaliteti našeg života.

Stoga nam je bilo veliko zadovoljstvo organizirati MENTAL BREAK DAY ili DAN ZA MENTALNI PREDAH -mali festival odmora za dušu i tijelo, nužnu hrana za naš i vaš psihički imunitet.

NEDJELJU 30.05.2021. u popodnevnim i večernjim satima u Solinu, u prostoru rezervata prirode i kulture Nove Starine smo za članove naše Udruge, prijatelje, suradnike, obitelji i ostale građane pripremili puno zabavnih aktivnosti:

Predstavljanje / tura po prostoru rezervata prirode i kulture Nove Starine (umjetnik Ivan Tokić, dopredsjednica udruge Ivana Parčina).

u prirodi (Sonja Jukić)

volonter kuhar Marko Lukić

Popodnevni muzički program (volonterka umjetnica i psihologinja Monika Kralj).

Pripovjedačica pedagoginja Jasmina Žiljak-Ilinčić.
“Uzmi ova slomljena krila” (dokumentarni film psihoterapeuta D.Macklera).

LITTLE SISTER ACCOUSTIC (rock&roll uz živu vatru)

Teško je nabrojiti sve koji su taj dan učinili tako posebnim. Najlakše je reći da je svatko tko se pojavio unio još malo čarolije.

Ipak moram zasebno zahvaliti prvo našem domaćinu Ivanu Tokiću koji nam je jednostavno dao sve na dlanu što je s ljubavlju 15 godina svojim rukama stvarao, zatim Sonji Jukić koja nas je nježno prizemljila svojom Tai Chi vježbaonicom, Marku Lukiću koji nas je opet s ljubavlju nahranio, našoj Moniki Kralj koja svojim anđeoskim glasom dodirne u najdublje predjele srca, divnoj Jasmini Žiljak Ilinčić koja nas je odvela svojim pripovjedačkim darom u neka divna prostranstva, Danielu Mackleru koji je svojim filmom donio utjehu i nadahnuće i nadu u obično mračan prostor, bendu Little sister koji nas je u svojoj nježnoj divljini uveo u noć, vatrici koja je pucketala dok i posljednji od nas nije bio spreman otići. Onima koji su ostali. Dragoj mladoj fotografkinji Ana Maroš koja je bila vjeran svjedok sve ove lipote i uspješno je zabilježila svojom kamerom.

Hvala i našim vrijednim studenticama s Ekonomskog fakulteta koje su kroz protekla 3 mjeseca sa svojom divnom mentoricom profesoricom Dašom Dragnić na faksu stečena znanja primijenili u radu naše udruge kroz kolegij Društveno korisnog učenja te nam pomogle da svašta nešto lipoga isčarobiramo! Hvala Mirna, Anđo, Ana i Viktorija! 💗

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.