STOLARSKA RADIONICA #1

STOLARSKA RADIONICA #1

2022.

STOLARSKA radionica #1

2022.

Evo da nešto napišem dok mi se još mišići nisu ohladili jer posli neću moć mrdat ni prstima. Stalno smo u nekom prkosu jučer naspram kiši, danas kontra bure. Ništa nas nije moglo omesti. Ako ste se pitali tko će normalan na ovakvo vrime vanka održat stolarsku radno-okupacijsku radionicu, zaboravili ste da smo mi najluđa udruga u gradu pa se normalnošću ne zamaramo. Pojavilo nas se čak 18. Dobro, kapali smo cili dan, ali stolarski alati su cili dan bili u pogonu.
Od danas znamo baratat stolnom preklopnom pilom, stolnom bušilicom, električnom brusilicom, turpijama, znamo kako na brzinu označit di probušit rupe na stotine dasaka…i pripremili smo jednu omanju pilanu dasaka za naše naredne radionice na kojima ćemo te daske brusiti i pripremiti za pituravanje, i po sušenju za finalno sastavljanje. Oduševili smo se nacrtom rasklopnih stolica našeg prvog voditelja Zorana Vukšića i svi smo se redom uvjerili u njenu udobnost. Morali smo malo i odmorit 😉 normalno.
Pridružilo nam se još naših dragih kolega iz Udruga Permakultura Dalmacija i opet su pokazali da ona stara “Kad se male ruke slože… sve se može….” još uvijek vrijedi.
Hvala još jednom ravnatelju Oš Skalice Leu Botici kojemu nije bio problem ni u nedjelju nam otključati školu.
Kad smo se pošteno umorili, i iznojili svih 6 slojeva odjeće, počastili smo se opet krafnama Krafne Kod Mate , a pošto ih je bilo viška dio smo na preporuku našeg volontera proslijedili vatrogascima u Podstrani. Kad se već petljamo s drvom….ne škodi razmišljati unaprijed 😉 !
Htjeli bi se zahvaliti i vlasniku Špandau d.o.o. pilane iz Dicma, Tihomiru Bilobrku koji nam je donirao sav potreban drvni materijal.
I naravno našem dragom Mariju iz Sandwich Bar Penci koji nas je opet besplatno nahranio kad nam je pala snaga.
Najviše hvala svima vama koji ste danas hrabro i bez zadrške zasukali rukave i pošteno se naradili. Našim gostima, volonterima, fotografu, vozačima, nosačima, i prijateljici koja donese lunch paket kad se najmanje nadaš, a manta ti se od gladi – od srca hvala.
Sve je ovo bilo moguće realizirati i sudionicima besplatno ponuditi zahvaljujući financijskoj podršci našem projektu Zasučimo rukave za mentalno zdravlje od strane Ministarstva zdravstva RH.
Iduće subote bavit ćemo se opet vrtom…pa je mala pauza do iduće stolarske, ali najbolje da popratite našu stranicu za točan raspored aktivnosti. Šteta da ijednu od njih propustite.
Sad čekamo snijeg 😉😁🤪! Ionako ima dasaka i za sanjke.

photo by: Leo Nakić

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.