Šareni program za sive dane – art terapija #1 i #2

Šareni program za sive dane – art terapija #1 i #2

2023.

Šareni program za sive dane – art terapija #1 i #2

2023.

Ovaj smo vikend  u sub i ned 16/17.09.2023. imali priliku upustiti se u zanimljivu pustolovinu art terapije! Bilo je to zaista prekrasno i za većinu nas pomalo neobično iskustvo.
Art terapeutkinja Magdalena Rubeša Iz @HART hrvatska udruga za art terapiju / croatian art therapy association došla nam je iz Zadra kako bi nas uvela u ovaj čarobni svijet.
Došli smo sa znatiželjom pomalo nesigurni u svoje artističke vještine, ne znajući što možemo očekivati.
Naučili smo da nije važno “znati crtati” ili imati ” umjetničku crtu ” za uranjanje u art terapijski proces.
Bilo je dosta zainteresiranih sudionika pa smo svaki dan dodavali po još koji stol i sjedalice ne želeći nikog odbiti mada je grupa debelo premašila optimalan i uobičajen broj sudionika.
Budimo iskreni nije sve bilo baš lagano, ali svi smo iskoračili iz svojih sigurnih zona i uskočili hrabro u istraživanje kako likovno izraziti tenzije u našem tijelu kao reakcije na stres, uobličiti oblikom i bojom naše sigurno mjesto, otplesati i otresti stres iz tijela i kreirati kolaž vlastitih vrijednosti, osobnih snaga i izvora nadahnuća.
Lijepo je bilo biti član ovog malog šarenog plemena! Zajednički dojam je da nam treba još ovakvih susreta pa ćemo morati smisliti kako financijski osigurati kontinuitet art terapijskog rada u našoj udruzi.
Hvala @Grad Split  koji je svojom financijskom donacijom podržao i ovu aktivnost našeg projekta ŠARENI PROGRAM ZA SIVE DANE, te nam omogućio da imamo sav potreban materijal za rad, stručnu osobu u ulozi voditeljice i da sve radionice budu BESPLATNE za sve zainteresirane sudionike.
Obzirom da se radi o terapijskoj radionici i intimnom procesu dogovorili smo se da ćemo štititi privatnost sudionika ali nismo mogli odoliti da na ovoj mini fejs izložbi pokažemo naše predivne rukotvorine!
Šta kažete?
💜💜💪🥀🔥💙🧡🐞🦋🐛🐾🥥🐣🐝

Art terapija dan 1

Art terapija dan 2

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.