MENTALNO ZDRAVLJE U ZAJEDNICI

MENTALNO ZDRAVLJE U ZAJEDNICI

Mentalno zdravlje u zajednici

Tijekom 2022/2023.g. partneri smo na projektu “Mentalno zdravlje u zajednici”

Nositelj projekta je Stichting koalicija za rad sa psihotraumom i za mir iz Vukovara. Projekt se provodi u suradnji s našom Udrugom Feniks Split, udrugom Ludruga iz Zagreba te Udrugom za unaprjeđenje mentalnog zdravlja „Vrapčići“ iz Slavonskog Broda.

Ovim projektom se kroz suradnju 4 udruge osnivaju nove te kontinuiranim supervizijama i korefleksijama podržavaju postojeće grupe uzajamne podrške za osobe sa mentalnim poteškoćama u zajednici. One predstavljaju mjesta na kojima se njeguju mreže za uzajamnu podršku u zajednici, pomoć jednih drugima tijekom kriza, i učenje o novim mogućnostima. Peer facilitatori, ili stručnjaci po iskustvu, su osobe s osobnim iskustvom problema mentalnog zdravlja, osposobljeni da podržavaju druge osobe u potrebi.

Projektne aktivnosti uključuju inicijativu za poboljšanje dostupnosti skrbi osnivanjem grupa peer podrške za zaštitu mentalnog zdravlja u zajednici, javnu kampanju za destigmatizaciju mentalnog zdravlja, putem festivala Mentalnog zdravlja, te jačanje kapaciteta udruge/a radi održivosti i multiplikativnosti projektnih rezultata.

Kao dodatnu vrijednost projekt je usmjeren na nerazvijena i deprivirana zemljopisna područja, doprinosi osnaživanju i uključivanju ranjivih skupina, nacionalnih manjina, te međugeneracijskoj suradnji.

Projekt je financijski podržan kroz Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active Citizen Fund) te sufinanciran sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Obavijesti o svim projektnim aktivnostima možete pratiti na web stranici i društvenim mrežama nositelja projekta i na našim društvenim mrežama:

https://www.cwwpp.org/koalicija-za-rad-sa-psihotraumom-i-za-mir-vukovar.html

​https://www.facebook.com/CWWPPORG

https://twitter.com/CWWPPORG​

https://www.instagram.com/cwwppvu/

#acfsrednjiprojekti #acfcroatia #acfhrvatska

ac logo
forgv logo

PARTNERI

loga udruge

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.