Loading Events

IPS = skraćenica za Intentional Peer Support (hrv. „ciljana kolegijalna podrška“)

Što je IPS?

Ciljana peer podrška je način na koji se razmišlja i aktivno radi na odnosima koji mijenjaju našu stvarnost.
Sudionici se uče služiti odnosima kako bi vidjeli situacije iz drugog kuta, razvili veću svijest o osobnim obrascima i obrascima ponašanja u odnosima, te podupirali i poticali jedni druge na iskušavanje nečeg novog.

Baš kao improvizacija u glazbi, IPS je proces eksperimentiranja i zajedničkog stvaranja; to je praksa u kojoj nema ispravnih ili pogrešnih odgovora i pod time se podrazumijeva da jedni druge nadopunjujemo kako bismo stvorili još zanimljivije i složenije načine međusobnog razumijevanja.

„Sukladno rastu peer podrške mentalnom zdravlju, moramo voditi računa o našoj namjeri, a to je društvena promjena.
Ne radi se o razvijanju učinkovitijih usluga, već o stvaranju dijaloga koji utječu na sva naša shvaćanja, razgovore i odnose.“ – Shery Mead, utemeljiteljica IPS-a

Naposljetku, temelj IPS-a jest izgrađivanje snažnijih, zdravijih i međusobno povezanijih zajednica.

Na ovom će treningu razmijeniti svoja osobna i stvoriti vrijedna nova zajednička iskustva polaznici iz Engleske, Irske, Norveške i Hrvatske, uz stručno vodstvo certificiranih IPS trenera: Lisa Archibald (Škotska), Evan Fulton (Australija) i Hannah Morland-Jones (Wales). Edukacija se provodi na engleskom jeziku, a kako bi sudionici izvukli maksimum iz ove obuke i unaprijed se pripremili za ovu uzbudljivu i jako im korisnu avanturu dobili su priručnik s temeljnim radnim materijalima ravno u svoje poštanske sandučiće, kao i linkove s ključnim informacijama o IPS-u (http://www.intentionalpeersupport.org/articles/; IPS: Osobna retrospektiva /video/ https://youtu.be/Uuy96bAlkz8). Priručnik sa kopijama slajdova, aktivnostima i člancima sudionici će koristiti za osobne bilješke tijekom treninga i mogu ga zadržati nakon završetka obuke.

IPS trening 2022 Feniks

Podijeli ovu objavu

Go to Top