Konferencija povodom završetka ERASMUS+ projekta RECADE

Prošli je tjedan naša predsjednica bila gošća na Klinika za psihijatriju Vrapče na konferenciji povodom završetka ERASMUS+ projekta RECADE.
Konferencija je namijenjena svim dionicima u području mentalnog zdravlja, s ciljem predstavljanja principa oporavka za izgradnju terapijske kulture oporavka, međunarodnog i nacionalno prihvaćenog standarda organiziranja službi za mentalno zdravlje i poticanja procesa oporavka.
 
Oporavak je preferirani ishod liječenja za osobe s problemima mentalnog zdravlja, osobito za one s dijagnozom psihoze za koje se veže predrasuda da se ne mogu oporaviti, što nepovoljno djeluje na njihovo liječenje i socijalno uključivanje.
 
U sklopu ovog projekta pod nazivom RECADE – Oporavak za osobe s psihozom i depresijom, izrađen je priručnik te online edukacija o oporavku koja uključuje video snimke, u kojima osobe s osobnim iskustvom bolesti opisuju svoj put oporavka, pa tako i video o priči oporavka naše predsjednice koji je kao i njeno popratno izlaganje izazvao veliki interes i pozitivne reakcije.
 
Ponosni smo što je ravnopravno uz bok psihijatrima dr. Slađani Štrkalj Ivezić, dr Krešimiru Radići, dr Marijani Batković, ravnateljici Zavoda za soc.skrb Tatjani Katkić Stanić i dr. Danijele Štimac kao predstavnici Ministarstvo Zdravstva govorila o važnosti promjene paradigme u ophođenju i liječenju osoba s mentalnim teškoćama prema kulturi oporavka, govoreći ponajviše iz osobnog iskustva, iskustva peer support stručnjakinje i iskustva rada naše udruge. Također je prezentirala aktivnosti i projekte koje smo kao udruga proveli u našem Grad Split (službena stranica) od svog osnutka, pred samo 3 godine.
 

Podijeli ovu objavu

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.