Online radionica „Što znamo o tehnikama za opuštanje i relaksaciju i kako ih koristiti s ciljem povećanja dobrobiti u osobnom i profesionalnom životu?!“

Naša volonterka je 04.04. sudjelovala na besplatnoj edukativno-iskustvenoj online radionici „Što znamo o tehnikama za opuštanje i relaksaciju i kako ih koristiti s ciljem povećanja dobrobiti u osobnom i profesionalnom životu?!“ koju je odlično vodila Valentina Cindori, magistra socijalne pedagogije, supervizorica psihosocijalnog rada i gestalt psihoterapeutkinja.
Radionicu je organizirala Hrvatska komora socijalnih radnika u suradnji sa Centrom Arka kojeg vodi Cindori.
 Cilj radionice bio je ponuditi sudionicima ideje kako si pomoći tehnikama za opuštanje i relaksaciju pošto je gotovo nemoguće izbjeći svakodnevne stresne situacije na poslu i u osobnom životu.
 Voditeljica je izabrala sljedeće tehnike: autogeni trening, vizualizacija, progresivna mišićna relaksacija, hipnoza, Tai chi, Yoga asane, masaža, kontemplacija, molitva, mindfulness, meditacija i dr.
‘’Vrlo je lako naučiti tehnike, a kad ih jednom savladamo, njihova najveća pogodnost je što ih možemo koristiti bilo gdje, poglavito u trenucima u kojima imamo osjećaj da nam je jednostavno – previše. Često, iako svjesni da nakupljeni stres iz dana u dan može dovesti do cijelog niza tegoba i bolesti, pronalazimo razne izgovore i ne poduzimamo dovoljno kako bismo olakšali vlastito funkcioniranje. Možda je vrijeme za promjenu’’.
Radionica je bila jako zanimljiva, korisna i poučna!
Više informacija možete pronaći na:
#relaksacija
#promjena
#svakodnevnistres
#centararka
#udrugafenikssplit

Podijeli ovu objavu

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.