Podijeljeni prvi paketi u humanitarnoj akciji SITNICE DOSTOJANSTVO ZNAČE

Osmijesi govore dovoljno!
A još me više vesele oni koji će procvjetati ujutro na licima pacijenata na odjelu :) !

Ponosni smo i sretni!
Ovo je bilo dugačak i zahtjevan pothvat, tim više znači njegova realizacija.
Bila je to gotovo nemoguća misija, i struka nam je rekla da imamo jako zahtjevnu kampanju, a opet odlučili su stati uz nas.

Hvala Erste banka, Panda komunikacije i ACT Grupa koji ste nam dali vjetar u jedra u  ovom pothvatu kao i kompas kojim putem ići. Puno smo od vas naučili i to nam iskustvo neprocjenjivo mnogo znači.

Hvala Marini Škrabalo i Solidarna – zaklada za ljudska prava i solidarnost koji ste nas na ovu pučinu s ljubavlju gurnuli i mentorirali nas u trenucima kriza.

Udruga Feniks Split  u srijedu je povodom obilježavanja Europskog tjedna mentalnog zdravlja od 22. – 28.05., koji je posvećen podizanju svijesti o mentalnom zdravlju i smanjenju stigme osoba sa mentalnim bolestima na odjel Klinike za psihijatriju KBC Split odnijela 80 s ljubavlju spakiranih paketića podrške za osobe na višednevnom psihijatrijskom liječenju napunjenih higijenskim potrepštinama, donjim rubljem, šalicom, čokoladom, slušalicama, bojankom za odrasle i bojicama, čarapama, pastom i četkicom za zube, i letkom o besplatnim aktivnostima koje za takve osobe nudi naša udruga u zajednici, uključujući malo pismo podrške za oporavak.
Taj je čin kruna 7 mjesečnog truda i volonterskog rada velikog broja ljudi koji su tu humanitarnu akciju pod nazivom SITNICE DOSTOJANSTVO ZNAČE osmislili i s puno ljubavi proveli.
Finale ove  akcije se jako lijepo uklopilo u  temu ovogodišnjeg tjedna mentalnog zdravlja – Mentalno zdravlje zajednice,  jer ona bez naše zajednice ne bi niti bila moguća. Njom smo htjeli osobama na psihijatrijskom liječenju reći da nisu zaboravljene i same, da njihova zajednica misli na njih i vjeruje u njihovo izliječenje i oporavak.

“To ne bi bilo moguće bez svih vas dragi sugrađani! Ovu akciju smo prepoznavši potrebu pokrenuli kao udruga osoba koje se nose s mentalnim poteškoćama i nismo bili sigurni da će javnost pozitivno reagirati na naš poziv. Ipak se radi o velikoj stigmi o ovoj temi. Veliku zahvalnost moramo uputiti prvo svim novinarima i medijima koji su ovu akciju svesrdno podržali te smo mjesec dana bili na svim lokalnim radio postajama, portalima i  televizijama. Zahvaljujući vama o našoj se akciji svakodnevno pričalo te su se na nju odazvali brojni građani, firme i institucije. Zajedno smo ispreplevši mnoga srca i dlanove prikupili dovoljno novčanih i materijalnih sredstava za potrebnih 540 paketa podrške kako bi svaka osoba koja se nađe na psihijatrijskom liječenju dobila taj mali znak pažnje od svojih sugrađana.

Hvala vam što ste nam pomogli i da se o problemima mentalnog zdravlja odgovorno  i konstruktivno priča!

Jutros smo tako,  zajedničkim trudom,  osobama koje se u ovom trenutku nalaze u teškoj životnoj fazi u bolnici, stavili bar mali osmijeh na lice. Hvala vam od srca!

Ovo je samo prvih 80 paketa. Nastavljamo s dijeljenjem na mjesečnoj razini do kraja godine dok paketa ne nestane!

Hvala svim građanima koji su svojim brojnim donacijama pomogli ostvariti ovaj san. Hvala i brojnim firmama i institucijama koje su donirale svoje proizvode i usluge  (Nadalina, Galeb, Hedona, Silvan, Ljekarne SDŽ, Lumer, Felix Liber, TOZ Penkala, Adra, LUSH, Udruga Help, IWC Split Palmina, Udruga Most, Udruga Srce,  List Labs, Lions klub Dioklecijan, Anina Glazbaonica, Grad Split, Panda komunikacije, Erste banka i Act grupa, Split Tech city itd.)  ali i velikim broju pojedinaca koji su iz različitih struka poklonili svoja stručna znanja kako bi ova akcija zaista uspjela. U manje od mjesec dana prikupili smo ( računajući i materijalne i novčane donacije) ukupno 21.403,43 eura što je i više od predviđenog.

Danima nam pristižu donirani i kupljeni artikli koje su naši volonteri s ljubavlju pakirali zasebno u platnene vrećice. Obzirom da još nemamo svoj prostor za rad, zahvaljujući velikodušnosti kolega iz Udruge Help, uskladištili smo ih u njihovim  prostorijama.

U moru ružnih vijesti lijepo je biti dio ovakve zajednice koja uključuje sve svoje sugrađane i pruža podršku kad je zaista potrebna. Hvala svakome od vas dragi sugrađani koji ste upleli i svoju zlatnu nit u ovaj divan pleter ljubavi! Uspjeli smo okupiti malu zajednicu koja mari,  uključuje i podržava. Volimo ovaj Grad a i sve one “splićane u duši” iz Zagreba, Zadra, Osijeka, Slavonskog Broda, Vukovara ali i izvan zemlje, koji su donirali za ovu akciju ! Upalili ste malo svjetlo u sivoj svakodnevici! ”

#SitniceDostojanstvoZnače

Volonterski tim Udruge Feniks Split

Podijeli ovu objavu

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.