SPLITSKI CVIT U RUKAMA VITEZICE KULINARSTVA Marija Lulić ovogodišnja je dobitnica vrijednog priznanja

Dalmacija danas - Splitski cvit 2024

photo by: Rade Popadić

I ove godine na Dan žena jedna od latica Splitskog cvita odlazi kući s priznanjem u rukama. 11. je put da se bira Splitski cvit, a ove godine biralo se između njih osam. Sve su nominirane žene zavrijedile priznanje jer su svojim radom i trudom učinile mnogo za svoju okolinu, no ono ipak ide u ruke samo jednoj, prvoj među jednakima. A ona je ove godine Marija Lulić, profesionalna kuharica s pet desetljeća iskustva koja je u tajne svog zanata uputila brojne kuhare.

Svečana dodjela priznanja održana je u Staroj gradskoj vijećnici s početkom u 10.30 sati, a tročlani žiri koji je donio odluku o nositeljici priznanja činili su Milena Mratinić, predsjednica udruge Naš kvart, Rade Popadić, glavni urednik portala Dalmacija Danas i Tonći Jukić, glavni urednik Radio Sunca.

Podsjetimo, Splitski cvit nastao je zahvaljujući udruzi Naš kvart i Mileni Mratinić. “Okidač” pokretanja sada već tradicionalne manifestacije došao je sasvim slučajno. Ideja se rodila jedne dosadne večeri kada je Milena u svom domu gledala televiziju.

Podijeli ovu objavu

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.