Svjetski dan mentalnog zdravlja 2022

Dragi naši,
danas je Svjetski dan mentalnog zdravlja kojim se naglašava važnost očuvanja mentalnog zdravlja, pravovremenog prepoznavanja i podizanje svijesti o problemima, promišljanja o prioritetnom ulaganju u mentalno zdravlje, podizanja svijesti o stigmatizaciji i reintegraciji u društvo te održavanja prijateljstava i drugih važnih odnosa. Također se pruža prilika osobama, organizacijama i institucijama koje se bave zaštitom mentalnog zdravlja da promoviraju svoj rad i u suradnji sa zajednicom rade na poboljšavanju uvjeta za pružanje odgovarajuće zaštite mentalnog zdravlja.
U zadnje vrijeme je značajno povećana potreba za psihosocijalnom podrškom i zaštitom mentalnog zdravlja. Velik utjecaj imala je i pandemija COVID–19 na smanjenje kvalitete života pojedinca, obitelji i u lokalnoj zajednici. Donijela je mnoge izazove kao što su smanjena dostupnost medicinske skrbi i kontakt sa bližnjima, strah od zaraze i cijepljenja, otežana prilagodba obrazovanog programa, ugroženost radnog mjesta, povećanje socijalne izolacije i dr.
Udruga za promicanje mentalnog zdravlja Feniks Split je humanitarna neprofitna organizacija koju smo osnovali s ciljem stručnog osmišljavanja, izrade i realizacije projekata i programa podrške kojima se unapređuje mentalno zdravlje i kvaliteta života osoba s mentalnim poteškoćama / oboljenjima u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Pružamo redovite besplatne aktivnosti u cilju psihosocijalnog osnaživanja ove marginalizirane skupine u lokalnoj zajednici. Udruga je od svog začetka osmislila i provela čitav niz besplatnih aktivnosti za  osobe s poteškoćama mentalnog zdravlja: grupe uzajamne podrške, grupe podrške za njihove obitelji/prijatelje, razne edukacije i radionice, trening komunikacijskih vještina, program pragmatičnog osnaživanja, trening-radionice, logoterapijske, radno-okupacijske, plesno terapijske i art-terapijske radionice, rekreaciju na svježem zraku, projekcije dokumentarnih filmova na temu mentalnog zdravlja, tribine, likovne izložbe članica udruge, SOS liniju i Večeri društvenih igara.
Smatramo da je poželjno prihvatiti velike i male životne promjene, djelotvorno se sučeljavati sa stresnim događajima, te koristiti stres kao dio psihološkog procesa osobnog osnaživanja. 💪🏻😃
Tu smo za Vas i borimo se za vaša prava, potrebe, sreću i zadovoljstvo. Hvala na povjerenju! ♥️🤗
Svjetski dan mentalnog zdravlja 2022

Podijeli ovu objavu

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.