Edukacija ”Upravljanje stresom i krizne intervencije”

Naša je volonterka 18. i 19.10. sudjelovala na edukaciji ”Upravljanje stresom i krizne intervencije” koju je vodila geštalt terapeutkinja Sandra Čanić u hotelu Mondo u Splitu.

Edukacija je namijenjena stručnjacima i volonterima u OCD koje pružaju usluge ovisnicima, bivšim ovisnicima, bivšim zatvorenicima, osobama sa psihosocijalnim poteškoćama i mladima sa problemima u ponašanju. Organizator je Liga za prevenciju ovisnosti u sklopu EU projekta ”LOKOMOTIVA – jačanje kompetencija, motivacije i timskog pristupa OCD-a u radu s ranjivim skupinama”. Cilj projekta je osnažiti kapacitete OCD-a za primjenu učinkovitih intervencija u području socijalnog uključivanja i pružanja usluga krizne intervencije ranjivim skupinama.

Edukacija ima 4 modula a tijekom prvog je teorijski obrađena tema stresa (uvod u upravljanje stresom, teorije i vrste stresa, reakcije, nefunkcionalne misli i obrasci), radilo se individualno i u grupama i odrađeno je nekoliko mentalnih treninga (praktične vježbe pravilno disanje i progresivna mišićna relaksacija).

Također su sudjelovali i kolege i volonteri iz Udruge Porat, Udruge Ardura i Terapijske zajednice Mondo Nuovo.

Edukacija je bila jako zanimljiva a atmosfera je bila opuštena i ugodna. Razgovarali smo o važnosti povezivanja znanja sa iskustvom i razboritosti, izlasku iz komforne zone, poremećenoj ravnoteži i subjektivnoj procjeni stresne situacije, razlikovanju stresa i traume, definiranju stresa kao pokretaču promjena i prijatelja, sposobnosti da pozitivno odgovorimo na životne izazove, prepoznavanju sabotera i straha te načinima smanjenja stresa.

Zahvaljujemo se organizatoru na pozivu i odličnoj izvedbi!

Radujemo se sljedećem modulu koji će se održati u studenom.

https://www.positiveintelligence.com/saboteurs/

Upravljanje stresom i krizne intervencije

Podijeli ovu objavu

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.