Trening socijalnih vještina 2024

Protekla dva vikenda (02. – 10.03.), u ugodnom prostoru naših suradnika The Works Coworkinga, održao se besplatni Trening socijalnih vještina, kojeg je vodila naša draga dugogodišnja suradnica, radna terapeutkinja Ivana Kovač. 🤝🏼
Socijalne vještine su nešto za što većina nas nekako smatra da smo odavno savladali. Tek na ovako vrijednom treningu shvatimo koliko toga još uistinu moramo naučiti, i da je to proces koji traje čitav život.
Predugo bi bilo pisati što smo sve naučili, jer je bilo toliko toga korisnog i poučnog, ali u nekim najkraćim crtama, osnova svega, da bi naša komunikacija s drugima bila uspješna, jest ta da naučimo voljeti sami sebe.
Ono što nam je nažalost svima najteže.
Tek tada, uistinu voleći i poštujući same sebe, možemo se isto tako odnositi i prema drugima.
Izraziti svoje mišljenje, emocije, zauzeti se za sebe, naučiti reći i “ne” kada je potrebno, sve uz maksimalno poštovanje našeg sugovornika.
Naučili smo i koliko je bitno zajedništvo i suradnja, u svemu što radimo.
I živjeti u trenutku, fokusirati se na “sad i ovdje”, još jedna radnja koja nam svima teško ide.
Naša voditeljica nam je sve približila i objasnila jednostavnim, svima razumljivim primjerima iz svakodnevnog života, i simpatičnim videima, kroz jedno više prijateljsko druženje, nego službeni trening. :)
Podsjetila nas je nebrojeno puta koliko smo vrijedni samim tim što postojimo, i da je svatko od nas na ovom svijetu s razlogom. ♥️
Zahvalni smo joj od srca na svem trudu kojeg je uložila, čak i doma razmišljajući da li nam je nešto zaboravila prenijeti, i da li se pravilno izrazila u nekim situacijama. :)
Neprocjenjivih 5 dana učenja, iskrenih razgovora i smijeha, s nekim već poznatim, dragim licima, i nekoliko toplih, zanimljivih novih lica. :)
Hvala od srca The Works Split coworking na besplatno ustupljenom prostoru 💗
* Programske aktivnosti dio su programa Udruge Feniks Split  “ZASUČIMO RUKAVE ZA MENTALNO ZDRAVLJE” koji se provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i u partnerstvu s Obiteljskim centrom, područnom službom Splitsko-dalmatinskom i udrugom Permakultura Dalmacija.
Sadržaj aktivnosti isključiva je odgovornost udruge i ne odražava nužno stavove Ministarstva.

Podijeli ovu objavu

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.