DAN MENTALNOG PREDAHA 2023.

Udruga Feniks Dan mentalnog predaha

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja, i ove godine Udruga Feniks Split organizira svoj tradicionalni Festival mentalnog zdravlja – pod nazivom DAN MENTALNOG PREDAHA.

Obično kad se spominje tema mentalnog zdravlja govori se o mentalnim bolestima, a ne o onome što osnažuje mentalno zdravlje pojedinca.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji mentalno zdravlje je stanje dobrobiti u kojem pojedinac ostvaruje svoje potencijale, može se nositi s normalnim životnim stresovima, može raditi produktivno i plodno te je sposoban pridonositi svojoj zajednici. Mentalno zdravlje je značajno povezano s našim subjektivnim osjećajem dobrobiti – našom emocionalnom, psihološkom, socijalnom (društvenom), duhovnom, ali i tjelesnom dobrobiti i sastavni je dio općega zdravlja. Osoba koja je dobroga mentalnog zdravlja zadovoljna je, pozitivna, sposobna biti sretna u obitelji, prihvaća druge ljude, sposobna je stvarati i održavati prijateljstva, produktivna je i dobro se nosi sa životnim nedaćama i stresovima.

Budimo iskreni, malo tko zadovoljava sve te kriterije.

Vrijeme opuštanja i odmora, odmaka od svakodnevice i ustaljenih rutina svima nam je potrebno, a jako je važno za naše psihičko i fizičko zdravlje i važan doprinos kvaliteti našeg života. Festival smo zamislili kao mali cjelodnevni odmor za dušu i tijelo, nužnu hrana za naš i vaš psihički imunitet. Želimo taj dan učiniti posebnim za vaše i naše mentalno zdravlje.

Osmislili smo bogat cjelodnevni BESPLATAN program za naše sugrađane u kojem će vjerujemo, svatko pronaći nešto za sebe. Hvala našim brojnim starim i novim volonterima koji su besplatno ponudili svoja znanja, vještine i dragocjeno vrijeme kako bismo sastavili ovaj divan šareni program.

Program za “pustiti mozak na pašu”:

 • 11:00 -12:30 TERETANA ISPOD BORA
  (sportski program za velike i male: starinske igre laštrika, trule kobile, vijače, itd.)
 • 12:30-13:00 JIANZI
 • 13:00-13:30 TAI CHI
 • 13:30-14:00 RUČAK NA TRAVI
 • 14:15-16:00 Radionica ORIGAMIJA /BOJANKE za velike i male/
 • 15:30-16:00 VJEŽBE DISANJA/VOĐENA MEDITACIJA
 • 16:00-17:30 Radionica KERAMIKE /BAJKAONICA
 • 17:30-18:30 ZUMBA /DRUŠTVENE IGRE
 • 18:30-19:00 MUZIKA ZA DUŠU
 • 19:30-21:00 KINO POD ZVIJEZDAMA

Radujemo se što ćemo se družiti, opustiti i zabaviti zajedno !🎉
Dobrodošli ste na cjelodnevno druženje, ali možete doći i samo na one aktivnosti koje vas zanimaju.

Djeca, kućni ljubimci i svi susjedi su više nego dobrodošli! 💕
Ovo je alkohol free festival!

*Sav materijal, oprema, osvježenje i hrana za sudionike osigurani su kroz projekt za podršku mentalnom zdravlju ZASUČIMO RUKAVE ZA MENTALNO ZDRAVLJE i PUNA MI JE KAPA! zahvaljujući financijskoj podršci Grada Splita, županije Splitsko-dalmatinske, i Ministarstva Rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj programa isključiva je odgovornost udruge i ni na koji način ne odražava stavove Ministarstva.

Podijeli ovu objavu

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.