ZASUČIMO RUKAVE Vrijedna splitska udruge ponovno organizira događaj koji će mnoge zanimati. Sve će se odvijati na lokalitetu Turske kule: “Pustiti mozak na pašu”

Dalmatinski portal Feniks

Udruga Feniks iz Splita obilježit će Svjetski dan mentalnog zdravlja. Naime, i ove godine organiziraju tradicionalni Festival mentalnog zdravlja – pod nazivom “Dan mentalnog predaha“.

“Vrijeme opuštanja i odmora…”

“Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja, i ove godine Udruga Feniks Split organizira svoj tradicionalni Festival mentalnog zdravlja – pod nazivom “Dan mentalnog predaha”. Obično kad se spominje tema mentalnog zdravlja govori se o mentalnim bolestima, a ne o onome što osnažuje mentalno zdravlje pojedinca. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji mentalno zdravlje je stanje dobrobiti u kojem pojedinac ostvaruje svoje potencijale, može se nositi s normalnim životnim stresovima, može raditi produktivno i plodno te je sposoban pridonositi svojoj zajednici. Mentalno zdravlje je značajno povezano s našim subjektivnim osjećajem dobrobiti – našom emocionalnom, psihološkom, socijalnom (društvenom), duhovnom, ali i tjelesnom dobrobiti i sastavni je dio općega zdravlja. Osoba koja je dobroga mentalnog zdravlja zadovoljna je, pozitivna, sposobna biti sretna u obitelji, prihvaća druge ljude, sposobna je stvarati i održavati prijateljstva, produktivna je i dobro se nosi sa životnim nedaćama i stresovima”, navode iz splitske Udruge Feniks te nadodaju:

“Besplatan program za naše sugrađane”

“Budimo iskreni, malo tko zadovoljava sve te kriterije. Vrijeme opuštanja i odmora, odmaka od svakodnevice i ustaljenih rutina svima nam je potrebno, a jako je važno za naše psihičko i fizičko zdravlje i važan doprinos kvaliteti našeg života. Festival smo zamislili kao mali cjelodnevni odmor za dušu i tijelo, nužnu hrana za naš i vaš psihički imunitet. Želimo taj dan učiniti posebnim za vaše i naše mentalno zdravlje. Osmislili smo bogat cjelodnevni besplatan program za naše sugrađane u kojem će vjerujemo, svatko pronaći nešto za sebe. Hvala našim brojnim starim i novim volonterima koji su besplatno ponudili svoja znanja, vještine i dragocjeno vrijeme kako bismo sastavili ovaj divan šareni program”, zaključuju iz Feniksa.

Podijeli ovu objavu

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.