Okrugli stol „Kako do bolje zdravstvene skrbi za sve?“

Jučer je naša predsjednica sudjelovala u  važnom okruglom stolu „Kako do bolje zdravstvene skrbi za sve?“ koji se održao 20. rujna u Hrvatskom domu Split  u organizaciji  Udruge Krijesnica, a u sklopu projekta Zdravstveni Opservatorij. Na njemu je istaknut niz primjera nedovoljne, a prijeko potrebne suradnje između zdravstvenog sustava i socijalne skrbi, unutar samog zdravstvenog sustava, loše iskorištenih resursa, problema (ne)dostupnosti skrbi za stanovništvo na otocima i ruralnim sredinama, potrebu za proširenjem specijalističkih zdravstvenih usluga u mjestima izvan Splita kao i uspostavu mobilnih timova koji bi obilazili pacijente i oboljele na terenu.
Mnogo toga rečenog već dugo znamo, ali treba odnekud krenuti.
Sjesti za isti stol i pronaći zajednički jezik o smjeru nužnih promjena dobar je početak.
Nadamo se da će vrijedan posao pokrenut od @Udruga Krijesnica i proveden kroz mrežu @Zdravstveni Opservatorij biti katalizator promjene. Nećemo stati samo na riječima, brojevima, i teoriji…primjena i promjena u praksi zajednički nam je cilj!
Udruge u tom polju godinama popunjavaju nedostatnosti sustava. Vrijeme je da se i sustav pokrene. Suradnja je nužna, ali suradnja je dvosmjeran proces.
Hvala Milanu Koštri na pozivu i  izvrsno vođenom okruglom stolu.

Podijeli ovu objavu

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.