Online radionica “Modeli uključivanja građana u rad organizacija civilnog društva; podnaslov: Inovacije u demokratskom angažmanu”

Naša volonterka je 10.04. sudjelovala na online radionici “Modeli uključivanja građana u rad organizacija civilnog društva; podnaslov: Inovacije u demokratskom angažmanu” koju je organizirao i održao DKolektiv – organizacija za društveni razvoj iz Osijeka uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Obuhvatili su tematska (teorijska i praktična) područja: razumijevanje razvoja pojmova aktivnog građanstva i demokracije, analiza primjera dobre prakse društvenog ateljea, modeli participacije te komunikacija putem društvneih mreža. Sudionici su detaljno upoznati što se zapravo događa unutar organizacije, čime se zaposlenici i volonteri bave te koje aktivnosti možemo i trebamo poduzeti kako bi društvo u kojem živimo bilo upoznato sa potrebama građana.

”Demokratsko aktivno građanstvo podrazumijeva građane kao članove društva sposobne djelovati za opće dobro te donositi informirane i promišljene odluke; budna i zainteresirana javnost”.

”Rad u zajednici je razvojna aktivnost koja se sastoji od konkretnog cilja i dugoročnog procesa sa ciljem ostvarivanja društvene promjene”.

”Za partnerstvo sa građanima potrebno je: empatija i motivacija, kompetencije i iskustvo promjene”.

Radionica je bila vrlo zanimljiva, korisna i poučna!

Više informacija možete pronaći na:

www.dkolektiv.hr

https://udrugafenikssplit.com/

#aktivnograđanstvo #volontiranje #inovacije #dkolektiv #udrugafenikssplit

Podijeli ovu objavu

Pridruži nam se

Podrži rad naše Udruge ili postani dio tima.